keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Kauneusbloggaajien joulukalenteri 2020 luukkku 9


Tänäkin vuonna olen mukana Kauneusbloggaajien joulukalenterissa. Täällä minun blogissani aukeaa tänään siis yhdeksäs luukku. Yllä näkyvästä bannerista kiitos jälleen Hannamariav. Muut mukana olevat blogit on listattu postauksen loppuun. Käykää ihmeessä kurkistamassa kaikkien muidenkin mukana olevien luukut!

Luukussani listaan omat joulun "pakolliset" (kosmetiikka)tuotteet. Jouluna en yleensäkään paljon meikkaa, vaan joulu on enemmän sellainen hyvän olon juhla mukavissa vaatteissa rennosti yhdessä perheen kanssa. Tänä vuonna jotenkin tuntuu vielä vähemmän tarpeelliselta miettiä meikkejä jouluna, kun meikattua tulee nykyään muutenkin niin vähän. Mutta muutama juttu mulla on, joista en jouluna luovu. Ja ne ovat:

* punainen huulipuna

* kulmäkynä

* joulukorvikset

* jouluinen lakkaus

* kangasnaamiot

Joulumeikkini on siis super simppeli. Kulmiin vähän kulmakynää (vahvemman meikin kanssa tykkään käyttää pomadea, mutta näin "meikittömässä" lookissa ehdottomasti kulmakynällä saa luonnollisemman lopputuloksen) ja huuliin punaa, muuta ei tarvita. Varsinkin kun mulla on silmälasit, niin jätän helposti ripsarinkin pois. Tämän postauksen kuvissa mulla on käytössä H&M:n kulmakynä ja Rimmelin Provocalips sävyssä Kiss Me You Fool. Tätä suosittelen jouluksi erityisesti siksi, että puna kestää mahavasti myös syömistä, jota jouluna yleensä harrastetaan aika kiitettävästi. Nämä Provocalipsit ovat jo monta vuotta olleet mun suosikkipunia niiden kestävyyden takia. Itse puna on matta, mutta sen päälle laitetaan putkilon toisesta päästä läpinäkyvää kiiltoa, joka takaa mukavan tunteen huulilla (ei kuiva ja kiristävä kuten jossain mattapunissa) ja kiiltoa voi päivän mittaan halutessaan lisätä. Näitä Rimmelin punia löytyy esim Sokokselta ja varmaan monista marketeista yms.

Jouluasuuni kuuluu aina ehdottomasti myös jotkin jouluiset korvikset. (Tiedän, etteivät korvikset ole kosmetiikkatuote, mutta pakollinen osa jouluani ehdottomasti, joten pakko saada listalle mukaan.) Näissä kuvissa olevat anopilta saadut joulupallot ovat luultavast ihan Glitteristä ja helisevät hauskasti korvissa roikkuessaan. Mulla on myös esim joulusukat ja lumihiutaleet, joita koitan kaikkia ehtiä käyttää joulun pyhien aikana. Yleensä mun joulun tyyliin kuuluu myös joulupaita tai joululegginsit, mutta niitä en ehtinyt vielä kaivella varaston kätköistä tähän postaukseen. Tänä vuonna näin myös esim Ldlissä joulumekkoja, joka ois itse asiassa tosi kätevä itsellekin, kun tykkään pitää mekkoja ja legginsejä talvella ihan todella paljon.

Ehkä se yksi joulun tärkein asuste mulle on tietenkin kynnet. Jouluna mun pitää ehdottomasti saada kynsille puanista ja vihreää, sekä glitteriä tai hologrammilakkaa. En itse asiassa käytä vihreää tai punaista lakkaa hirveästi muina vuodenaikoina, ne ovat jotenkin minusta aina niin jouluisia värejä.

Viime vuoden kalenteriluukustani löytyy erilasia koristeluideoita joulunkynsiin, joten päätin tähän luukkuun toteuttaa todella super simppelit joulukynnet ilman mitään koristeluja, vain lakkaamalla. Käyttämäni lakat olivat yllä olevan kuvan mukaisessa järjestyksessä: Dance Legend Steel Panther (Wow Prism kokoelmasta), Zoya Chita (PixieDust), Zoya Veruschka (matta), Zoya Amal ja Zoya Chyna (PixieDust).

Lakkasin kolme kynttä per käsi mattalakalla, nimettömään töpöttelin meikkisienellä hologrammiglitterlakkaa, jotta sain sillä helposti peittävän lopputuloksen ja keskisormeen laitoin glitterlakkaa eli tässä tapauksessa Zoyan PixieDusteja, jotka ovat rouheapintaisia tekstuurilakkoja, eli niidenkään päälle ei kuulu laittaa päällyslakkaa. Rakastan Zoyan PixieDusteja, harmi kun ne on kaikki käsittääkseni jo lopetettu. Mutta kauniita glitterlakkoja ja tekstuurilakkojakin löytyy onneksi muilta lakkamerkeiltä.

Mattalakka on mieletäni helppo tapa tuoda lakkaukseen jotain "extraa", jos ei halua tai osaa varsinaisesti mitään koristelutekniikoita. Tavallista päällyslakkaahan mattalakan päällä ei voi käyttää, mutta sen päälle voi laittaa mattapäällyslakkaa, jolla saa tietenkin myös mistä vain tavallisesta lakasta mattapintaisen. Hyviä edullisia mattapäällyslakkoja löytyy esim Moyralta ja Essenceltä.

Koska mun käyttämät Zoyan ja Dance Legendin lakat ovat aika hankalasti saatavia, niin päätin vinkata tähän muutaman muun kivan jouluun sopivan lakan. Color Club julkaisi juuri uusia upeilta vaikuttavia hologrammilakkoja. Merkiltä löytyy myös hologlitterlakkoja ja glitterillä höystettyjä hologrammilakkoja. Jälkimmäisistä löytyy postaus blogistani parin vuoden takaa. Hyviä perus puanisia lakkoja löytyy ehdottomasti OPIlta, jota myydään mm Kicksissä ja Sokoksella. Myös Kiara Sky merkillä on kauniita laadukkaita punaisia lakkoja kuten tämä ja tämä, sekä ihania glitterlakkoja: kultainen ja hopea. Upeita vihreitä lakkoja löytyy mm lempparimerkiltäni Picture Polishista: Forest ja Kryptonite. Picture Polishilta löytyy myös yksi kaikkien aikojen joululakkasuosikkini Holo Berries.

Glitterlakka kannattaa monesti töpötellä kynnelle esim meikkisienellä, jos haluaa saada nopeasti peittävän lopputuloksen. Kynsilakkaa töpötellessä sormien iho kannattaa suojata esim nestemäisellä lateksilla, niin pääsee paljon hepommalla yli menneen lakan siivoilussa. Edullinen kynsilateksi löytyy esim Moyralta.

Kaikki postauksen linkit ovat vain teidän lukijoiden avuksi, en hyödy iistä mitenkään.

Listani viimeisenä minulla oli kangasnaamiot. Rakastan kangasnaamioita ja käytän nitä paljona arkenakin, aina kun vain ehdin. Jouluisin olen yleensä oikein niiden suurkuluttaja. Mikään ei sovi paremmin rentoihin joulun pyhiin kuin villasukat jalassa ja kangasnaamio naamalla sohvalla makoilu telkkaria katsellen. Pidän paljon esim Kocostarin ja Holika Holikan naamiosita. Nykyään myös mm ihan Citymaretista löytyy paljon erilaisia ja eri merkkisiä kangasnaamioita, joita niitäkin olen usein ostanut ja tykännyt.

Mitä kosmetiikkaa sinun jouluusi kuuluu?


Tässä vielä kaikki kauneusbloggaajien joulukalenterin luukkuhin osallistujat listattuna päivien mukaan:

1.12. Charlotta Eve @charlottaeve
2.12. Dioriina @dioriina
3.12. Maria Glow @mariaglow1
4.12. Laura Loukola @lauraloukola
5.12. Hannamariav @hannamariaw
6.12. Keyword:love @keywordlove1
7.12. Blinger Shimmer @blingershimmer
8.12. Miss Aria @missaria
9.12. Strokes Of Color @soc_blog
10.12. Dioriina @dioriina
11.12. Beauty by Ida M @beautyidam
12.12. Glitteriaddikti @glitteriaddiktiofficial
13.12. Glitz & glam @glitz8glam
14.12. Hannamariav @hannamariaw
15.12. Viilankantolupa @viilankantolupa
16.12. Purkkisirkus @purkkisirkussonja
17.12. SmartGirlCode @smartgirlcode
18.12. Mizzannie @mizzannie1
19.12. Gingerbiscuit @tiitu_gingerbiscuit
20.12. Huulipunamania @huulipunamania
21.12. Nenasofias @nenasofias
22.12. Beauty highlights @mia_beautyhighlights
23.12. Henna V. @hennavee
24.12. Luukku avautuu kaikissa blogeissa!

3 kommenttia:

Salli M kirjoitti...

Kauniit kynnet

Ananka kirjoitti...

Amazing nails. Loving the Pixie Dusts :-D

Niniane kirjoitti...

Salli: Kiitos!

Ananka: Thank u! Pixie Dusts are my all time favourites! <3