tiistai 14. marraskuuta 2017

Kynsilakkaa kynän muodossa: Catrice Nail Paint To Go

Nyt ollaan jännän äärellä! Nimittäin päätimpä testata Catricen tussimaisessa pakkauksessa olevia kynsilakkoja! Tuote kantaa nimea Nail paint to go. Nämä kynät ovat limited edition ja niitä on kesästä lähtien löytynyt mm Citymarketeista eri puolilta Suomea, myös sellaisista, missä ei varsinaista Catricen tuotehyllyä ole.

Tuote toimii ohjeen mukaan kuin tussi: Sitä pitää ensin ravitaa voimakkaasti. Sitten kynän kärkeä pitää painella, jotta väri tulee esiin. Kynnet lakataan muutamalla vedolla ja lakan pitisi kuivua nopeasti. Poisto tapahtuu perinteisellä lakanpoistoaineella. Lakanpoistoaineeseen kastettua vanulappua pidetään ensin hetki kynnellä ja sitten pyyhkäistään pois.


Tällaisia kynsilakkakyniä on ollut vuosien varrella aiemminkin eri merkeillä, enkä ole koskaan oikein törmännyt erityisen hyviin arvioihin. Lähtökohtaisesti olin siis aika epäileväinen. Mutta se ei estänyt minua testaamasta näitä. Itseasiassa oikeastaan päin vastoin. Halusin ehdottomasti vihdoin päästä itse kokeilemaan näitä! Hinta on ihan kohtuullinen, muistaakseni vajaa 5e/kynä. Ostin maltillisesti kuitenkin vain kaksi sävyä: viininpunaisen ja pinkin. Ajattelin, etät tummat sävyt peittävät hyvin jo yhdellä kerroksella, joten siksi viininpunainen Rapid Red Date. Pinkki taas oli eniten "minun värinen", joten siksi Pink Pulse. Sinisiä en halunnut ostaa, koska sininen kynsilakassa on helposti kynsiä ja kynsinauhoja tahraava väri. Olin etukäteen kuullut, että nämä tussit tahraavat todella helposti kynttä ja kynsinauhoja. Niinpä päädyin laittamaan kynsille varmuudeksi aluslakan, koska halusin suojata omat kynteni värjääntymiseltä.


Kynässä on sinetti, joka pitää poistaa ennen käyttöä. Lisäksi kynää kannattaa ravistella oikein reilulla kädellä. Kun korkin avaa, on kynän kärki aivan valkoinen. Kärkeä painellaan alas (kynän sisään), kunnes väri tulee siitä läpi. Tätä saa tehdä aika kauan. Kannattaa melkeinpä ottaa jokin paperi, jota vasten kynän kärkeä painella. Tulee mieleen lapsuudesta ne kultaiset ja hopeiset tussit, joita ostin askartelukaupasta ja niitä piti samoin ravistaa ennen käyttöä ja jos kärki alkoi kuivua, piti sitä painella kynän sisään.

Alla näkyy käyttämättömän ja kerran käytetyn kärjen ero. Kärkeä saa painella aika voimalla alussa, joten se kyllä näyttää käytön jälkeen heti vähän kärsineeltä. Johonkin kynteen tutui hieman tarttuvan tuota kuitua kynästä, mutta irtokarvat pystyy kyllä helposti myös nyppimään/pyyhkimään pois ennen kuin lakkaa alkaa levittää.


Lakan levittäminen tarvitsi tietynlaisen tekniikan. Kynää ei saanut painaa voimakkaasti vaste kynttä, koska silloin lopputuloksesta tuli epätasaisen raidallinen (alla vas puoleinen kuva). Kynsi tulee lakata mahdollisimman vähillä vedoilla ja mahdollisimman vähän painaen, jotta lakka liukuu nätisti ja paksusti kynnelle (alla oik puoleinen kuva). Jos saman kohdan yli menee montaa kertaa, kynä vai kerää jo kynnelle levitetyn lakan pois.

Tussimaisella kärjellä oli mielestäni helppo lakata kynnet siististi! Ei siis kynsinauhojen siistimistä! Tämä oli yllätys, koska omistan aika kaarevat kynnet, joten luulin tussin siistin käytön olevan haastavaa, mutta sehän oli ihan päin vastoin! Lisäks tuote kuivui super nopeasti, joten kynsiä ei tarvitse kuivatella pitkään lakkaamisen jälkeen. Tuotteen luvataan kestävän pari päivää, eli mistään pitkäkestoisesta lakkauksesta ei ole kyse. Se tosin on ymmärrettävää, sillä eihän tässä ohjeen mukaan ole kynnellä kuin yksi värikerros lakkaa, ei mitään alus- tai päällyslakkoja kestoa pidentämässä.


Käyttöohjeen mukaan sopivan peittävän lopputuloksen saa jo yhdellä kerroksella ja se on sitä ehkä juuri ja juuri. Hieman lopputulos on läpikuultava, mutta yllättävän peittävä kuitenkin. Minun makuuni kuitenkin, jos kyse olisi tavallisesta lakasta, laittaisin toisen kerroksen. En saanut joka kynnelle ihan yhtä paksua kerrosta ja osa kynsistä onnistui siis paremmin ja osa huonommin, mutta näin ensimmäisellä käyttökerralla se on varmasti aika normaalia. Harjoittelu tekee tässäkin varmaan mestarin. Viininpunainen lakka levittyi joillekin kynsille hieman epätasaisesti, mutta pinkillä sain mielestäni useimmille kynsille hyvän lopputuloksen jo yhdellä kerroksella.

Alla kuvassa kynsillä yksi kerros lakkaa. Tämä on lopputulos, joka varmasti "ihan perus lakkailijalle" kelpaa, mutta tämmöiselle fanaatikolle ei ihan ollut napakymppi. Ei kuitenkaan myöskään ihan täysi katastrofi, joten ehkäpä näille tuotteille löytyy oma käyttäjäkuntansa? Ehkä nämä lakkakynät ovat muutenkin tarkoitettu enemmän "perus lakkaajalle", joka haluaa selvitä kynsien lakkaamisesta mahdollisimman nopeasti ja vähillä tuotteilla esimerkiksi reissatessaan? Onhan tuotteen nimikin nail paint to go. Kynällä pystyy varmasti myös helposti hieman korjailemaan jo lohjennutta lakkaa, joka on myös aika kätevää reissussa.


Koska lopputulos oli osassa kynsiä vähän turhan läpikuultava omaan makuuni, päätin rohkaistua kokeilemaan toista lakkakerrosta kynsille. Tämä oli täysin vasten tuotteen ohjetta ja mietinkin, pilaisiako toinen kerros vain ensimmäisen totaalisesti. Annoin ensimmäisen kerroksen kuivua kunnolla ennen kuin aloin varovasti hieman töpötellen levittää toista kerrosta. Se itse asiassa toimi yllättävän hyvin! Kynää ei voinut enää samalla tavalla vetää pitkin kynttä, mutta töpöttelemällä sain kynsilleni aikaan peittävämmän lopputuloksen, eikä kynsi kuultanut enää lakan läpi yhtään häiritsevästi.


Lopputulos oli kahdella kerrosella kyllä paikoittain hieman epätasainen, mutta levitin toisen värikerroksen päälle vielä päällyslakan, jolloin olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Päällyslakka tasoitti sopivasti pienet epätasaisuudet kynnellä. Onnistuin tekemään lakkakynällä jopa "pienet koristelutkin", eli tein kynnen kärkeen vinosti eri värisen osion. Eli toinen kerros on mahdollista laittaa, vaikka se ei ohjeen mukaista olekaan. Kunhan on kevytotteinen. Kaksi värikerrosta kuitenkin kaipaa mielestäni vielä päällyslakkaa kokonaisuuden tasoittamiseksi, eli koko kynsien lakkaus homma paisuu aika työlääksi siinä vaiheessa, jos lakkakerroksia haluaa useampia. Samalla vaivalla olisi voinut siis kaivella "ihan oikeat lakkaustarvikkeetkin" esiin ja käyttää niitä.

Omat kynteni eivät värjääntyneet lakkakynien käytöstä, joten se oli iloinen yllätys. Tiedä sitten, miten sinisten kynien kohdalla olisi ollut... Mutta minähän käytin aluslakkaa näiden punaistenkin sävyjen kanssa. Laka poisto oli helppoa, mutta huomasin kyllä sen olevan hieman sotkuista puuhaa, jos ei todella anna vanulapun levätä tovia kynnen päällä ennen pyyhkäisyä. Lakka todella pitäisi muhitella kynneltä pois niin, että sitä ei tarvitse hangata. Sormenpäät ja kynsinauhat olivat helposti poiston jälkeen punertavat, jos lakkaa lähti hankaamaan pois, mutta huolellisella käsien pesulla punaisuuden sai kyllä häviämään.

Sitten minä sen keksin, mihin nämä kynät ovat aivan täydellisiä! No varpaiden kynsien lakkaamiseen tietysti! Minulla on todella pienet kynnet varpaissa ja varpaankynsien lakkaaminen on todella vähintäänkin ärsyttävää ja sotkuista puuhaa. Mutta tällä lakkakynällä sain varpaissakin aikaan todella siistiä jälkeä! Nyt minä suorastaan innostuin! Oli ihan pakko ottaa varmaskuva tähän todisteeksi. Varpaissa lakkaukset kestävät muutenkin todella pitkään, joten lyhytkestoisuus ei tullut mielestäni varpaiden kynsissä mitenkään esiin. Tulen varmaankin itse käyttämään näitä kyniä juuri varpaiden kynsien lakkaamiseen, koska varpaissa tuotetta riitti mielestäni hyvin se yksi kerros. Varpaiden kynsissä en käyttänyt aluslakkaa, eivätkä varpaiden kynteni värjääntyneet lakkakynien käytöstä.


Mikä on siis lopullinen mielipiteeni ja arvioni tuotteesta? No, ei tämä missään nimessä täyden kympin tuote ole, vaan paranneltavaa löytyy vielä mm peittävyydessä, jotta yksi kerros lakkaa todella riittää. Alkuvalmistelut veivät myös aika paljon aikaa, eli kynän ravistelu ja värin pumppaaminen esiin. Seuraavalla käyttökerralla käyttöönotto on tietenkin jo nopeampaa. Tuote ei onneksi ollut myöskään täysin susi, vaan varpaiden kynsiin se oli itselleni jopa suorastaan melko täydellinen. Oikeanlainen "kevytotteinen" käyttötapa oli aika helppo oppia jo heti ensimmäisellä lakkauskerralla. Sanoisin, että tuote pääsi yllättämään minut positiivisesti, vaikken näitä nyt lisää ostaisikaan. Tarkka lopputulos oli mielestäni tuotteella helppo saavuttaa ja ehkä lakkakynät ovat kokeilemisen arvoisia juuri niille, jotka kokevat sotkevansa tavallisten lakkojen kanssa turhan paljon. Ei lakkakynää ehkä ole mitään järkeä käyttää alus- ja päällyslakan kanssa, koska nopeammin ja helpommalla selviää ihan normaaleja lakkoja käyttämällä. Mutta minusta on kiva aina kokeilla jotakin uutta kynsiin liittyvää ja hauska kokeilu tämä oli!I tested Catrice nail polish pens. They were ok, but maybe not for my finger nails. I actually loved to use these on my toe nails! They dried fast and it did not mess my fingers/toes. Opaity was ok. A little sheer in my taste. It was fun to try these out, but I think I'm not buying more of these.

2 kommenttia:

SariB kirjoitti...

Aika kiva tuote juuri varpaankynsien lakkaamiseen. Kätevämpi kuin perinteiset.
Taidan ostaa,jos kohdalle osuu:)

Niniane kirjoitti...

SariBP: Minusta tämä on juuri täydellinen varpaankynsien lakkaamiseen, sillä siinä jos missä ainakin minä onnistun sotkemaan aivan älyttömästi normi lakoilla! :D