keskiviikko 1. elokuuta 2018

Essie Gel Couture sarjan lakat testissä

Minun on pitänyt jo pidempään julkaista tämä postaus, mutta se on jostain syystä hieman unohtunut luonnosten sekaan. Nyt onneksi muistin luonnoksen olemassaolon, sillä kestävät kynsilakat ovat varmasti ajankohtaisia näin kesällä, esim jos suuntaa vaikkapa parin viikon lomamatkalle. Tässäpä siis minun vinkini hyvistä kestävistä kynsilakoista!

Essien Gel Couture on sarja, joka on suunniteltu niille, jotka kaipaavat lakkaukseltaan pidempää kestoa. Lakkauksen kerrotaan kestävän jopa 12 päivää, jos päällyslakkaa lisätään joka toinen päivä.  Totakai kaikkien kynnet ovat erilaisia ja eri tuotteet toimivat eri tavoin eri kynsillä. Mutta uskoisin näiden lakkojen olevan kaikilla pidempikestoisempia kuin tavalliset kynsilakat. Ohjeen mukaan kynsien lakkaukseen tarvitaan vain värilakka (jota levitetään kynnelle kaksi kerrosta) ja päällyslakka. UV-lamppua ei tarvita, joten aika vähäisillä varusteilla pärjää. Itse kyllä laitoin alle alusalkan, koska olen siihen tottunut. En usko että aluslakan käytöstä varsinaisesti haittaa voii olla, mutta ohjeistuksen mukaan sitä ilmankin pärjää.


Essien Gel Couturet maksavat noin 15 euroa ja niitä saa esim Sokokselta, Citymarketeista, Hehkusta... Eli ovat helposti saatavilla. Usein myös vanhempia värejä/eriä myydään alehinnalla pois. Ole itse ostanut melkeinpä kaikki lakkani noin 8-10e hinnalla alekoreista. Sarjan päällyslakka toimii mainiosti myös muiden tavallisten lakkojen kanssa. Eli jos haluat pidempikestoisen lakkauksen, mutta et halua vaihtaa kaikkia värilakkojasi uusiin, kannattaa kokeilla vaikka pelkästään tämän sarjan päällyslakkaa!


En itse useinkaan koe tarvetta näin pitkäkestoisille lakoille, koska tykkään vaihtaa lakkauksia pari kertaa viikossa. Mutta esim lomamatkalle nämä ovat käteviä, koska matkoilla ei välttämättä ole aikaa tai välineitä vaihtaa lakkausta niin usein kuin kotioloissa. Tässä postauksessa nähtävä lakkaus minulla oli kynsillä 9 päivää. En lisännyt tänä aikana kertaakaan päällyslakkaa.

En halunnut aivan yksivärisillä kynsillä olla, joten koristelin kynsiä hieman vinyylien avulla. Vinyylikoristelu onnistui hyvin näillä Gel Couture lakoilla. Liimasin myös osaan kynsistä vinyylikuviot kuin kynsitarrat ja ne kestivät kynsillä todella hyvin (paremmin kuin normaalit kynsitarrat).


Kynsien kärjissä alkoi tietenkin näkyä hieman kulumaa kun lakkaus oli ollut kynsillä useamman päivän, mutta ensimmäinen isompi lohkeama tuli vasta kahdeksantena päivänä, kun availin aika kovakouraisesti pahvilatikoita ja kirjekuoria. Eli oma mokani, että en varonut yhtään kynsiäni. Alla olevissa kuvissa lakkaus on ollut kynsilläni siis sen 8 päivää. Mielestäni näyttää oikein hyvältä ja tuon yhdenki halkeaman olisi voinut vielä korjata lisäämällä vähän vaaeansinistä lakkaa. Mutta päädyin kuitenkin vaihtamaan lakat seuraavana päivänä, koska yli viikko samalla lakkauksella on itselleni jo todella pitkä aika ja halusin jo vaihtelua. :)


Kärkikulumaa voi varmasti välttää lisäämällä päällyslakkaa juurikin vaikka joka toinen päivä, kuten ohjeistksessa suositellaan. Silloin päällyslakka on se joka kuluu kynnne kärjestä, ei itse värilakka. Oma kärkikulumani ei kuitenkaan ollut minusta vielä erityisen häiritsevä, joten ehkä moni pärjää myö ilman päällyslakan lisäämistä, jos ei ole kovin pikkutarkka kärkkuluman suhteen. Yllätyin paljon, että nuo hopeat tähdet kestivät kynsilläni koko ajan, eivätkä lähteneet irti, kuten tavallisilla kynsitarroilla usein on tapana ärsyttävänkin nopeasti. Eli Gel Couture päällysakka pitää varmasti hyvin myös muut koristeet kynnellä.


Minut Essien Gel Couture lakat siis vakuuttivat. Lakat ovat pigmenttisiä, levittyvät hyvin ja kestävät todella pitkään hyvinä kynsillä. Näissä on ehdottomasti paljon parempi kesto kuin tavallissa kynsilakoissa, eli suosittelen kokeilemaan näitä, jos tuskailet sen kanssa, etteivät kynsilakat pysy hyvinä kynsillä omaan makuusi tarpeeksi pitkään. Gel Coutureiden käyttö on helppoa, aivan kuin tavallisilla kynsilakoilla lakkaisi, eli ei vaadi mitään uuden opettelua, jotta näitä osaa käyttää.

Oletko kokeillut Essien Gel Couture lakkoja? Onko sinulla suositella muita pitkäkestoisia lakkoja?I tested Essie Gel Couture polishes and I really liked them. Easy to use, they are like normal nail polish, but the last way longer on my nails. These are great if you don't want to change your mani often. My mani lasted perfectly for 8 days and I did not ad any top coat during that time. They recommend to put a new coat of Gel Couture top coat every other day.

Ei kommentteja: