keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Kauneusbloggaajien joulukalenteri luukku 11

Banneri: Laura Loukola

 Viime vuoden tapaan blogini on mukana kauneusbloggaajien joulukalenterissa ja on ihana saada jälleen osallstua tähän yhteiseen projektiin! Eilen luukku aukesi Miten niin liikaa? -blogissa ja huomenna luukku aukeaa Paletilla-blogissa.

Halusin, että tämänkin vuoden luukkuni liittyy kynsiin, koska se on edelleen mulle se ykkösjuttu kosmetiikan saralla. Näin ollen tämän päivän luukku sisältää helppoja jouluisia kynsikoristeluja, joiden toteuttamiseen ei tarvitse kovinkaan monimutkaisia tarvikkeita.


Koska punainen kynsilakka on jouluna ehdoton, lakkasin näitä koristeluja varten kynteni punaisiksi, mutta koristelujen alle sopii ihan mikä vain väri. Esim valkoinen pohja toimii monien koristelujen alla todella hyvin, koska silloin koristelut ainakin erottuvat kunnolla. Kynsilleni valikoitui kaksi Essencen joulukalenterista jonakin vuonna tullutta lakkaa: pinkimpi Have A Very Pink X-mas! ja viininpunaisempi Rudolph's Favorite.



Koristelujen toteuttamiseen käytin yllä näkyviä välineitä, eli erilaisia strasseja, strassikynää ja siveltimiä (erilaisia halpiksia esim ebaysta), sekä dotting tooleja. Nämä kaikki välineet eivät ole mitenkään pakolliset, vaan esim hammastikkuakin voi käyttää paremman puutteessa. Tietenkin, mitä ohuempia siveltimiä löytyy, sen helpompi on maalata tarkkoja ohuita viivoja, mutta viivojen teko onnistuu myös dotting toolilla, hiuspinnillä tai vaikka sillä hammastikulla.

Halusin tehdä mahdollisimman monta erilaista helppoa koristelua samoihin kynsiin ja pienet sanalliset ohjeet kaikkien niiden toteuttamiseen, jos vaikka joku lukija innostuisi vastaavia koristeluja kokeilemaan omiin joulukynsiinsä. Ja tässähän on vielä hyvin aikaa ennen joulua, eli parit harjoituskynnetkin ehtii hyvin tehdä! Ja mainittakoon, etten itse yleensä harrasta paljoakaan käsinmaalausta, koska en koe olevani siinä kovin hyvä, joten nämä kaikki koristelutyylit ovat hyvin "aloittelijaystävällisiä".



Lumihiutale: Piirsin ohuella siveltimellä muutaman valkoisen eri mittaisen viivan ristiin, vähän kuin kukkasta piirtäisi (mutta hyvin ohuilla terälehdillä) ja kuorrutin kuvion vaalealla glitterlakalla. Asettelin glitterlakan glitterit dotting toolilla lakan siveltimestä kynnelle, näin pystyin paremmin hallitsemaan glitterine paikat. Tämä koristelu ei vaadi paljoa maalaustaitoa, koska kaikki epäonnsitumiset voi peittää glitterillä! :D Niinhän sitä sanotaan, että "when in doubt, just add some glitter"!

Joulupallo: Tämä vaatii hyvin ohutta sivellintä, mutta on muuten aika helppo toteuttaa. Maalasin itse ensin valkoisella lakalla pallon dotting toolia apuna käyttäenja vasta sitten kultaisella lakalla, koska kultainen lakka oli sen verran ohuempaa. Näin pallo erottuu kunnolla pohjalakasta. Lopuksi maalasin hyvin kevyellä otteella narun ja rusetin.

Raidallinen lahjapaperi: Maalasin vapaalla kädellä vinottain pohjalakan päälle ensin kaksi paksumpaa valkoista raitaa ja sitten valkoisen päälle vielä kultaisen ja vihreän raidan. Raitojahan voi tehdä ihan minkä värisiä vain ja kuinka monta vain. Tällä samalla tyylillä voi toteuttaa myös "karkkikeppikoristelun" tekemällä punaiselle pohjalle vain valkoisia suhteellisen ohuita raitoja.

Strassijoulukuusi: Lakkasin kynnelle kerroksen läpinäkyvää lakkaa ja aloin asetella siihen eri värisiä strasseja kolmioon strassikynällä (tämän voi tehdä ihan vaikka sormin tai vähän lakkaan kastetulla tikulla/pinnillä, jolla strassin saa nostettua kynnelle). Kolmion kärkeen asetin tietenkin tähden, kuten joulukuuseen kuuluu. Joulukuusesta saa vielä näyttävämmän käyttämällä eri kokoisia strasseja ja esim mikrohelmiä seassa. Strassit tippuvat aika helposti pois kynneltä, joten jos koristelun haluaa kestävän, kannattaa strassit kuorruttaa reilulla päällyslakkakerroksella, mutta se voi viedä hieman strassien säihkettä pois.

Lahjapaketti: Tähän koristeluun tarvitsee vain ohuen siveltimen (tai dotting toolin/hammastikun/pinnin). Ja mikä tahansa väri käy lahjapaketin narujen maalaamiseen. Piirsin ensin kevyellä otteella pysty- ja vaakaviivan kynnelle, sen jälkeen rusetin. Näin jälkeen päin ajattelin, että keskelle olisi voinut lisätä vielä vaikka strassin kimmeltämään, mutta ehkä ensi kerralla sitten.


Joulukuusi: Maalasin vihreällä lakalla ensin viistoja vetoja kynnen kärkeen matkimaan joulukuusen oksia. Tässä ei tarvitse olla kamalan tarkka ja sivellin saa olla aika kuiva, jotta pohjalakkaa jää näkymiin vetojen välistä. Kuusen kärkeen asetin jälleen tähden ja lisäsin kuusen päälle vielä glitterlakkaa matkimaan kuusenkoristeita. Super helppo ja nopea tapa toteuttaa joulukuusi!

Jouluvalot: Tämä on yksi kestosuosikkini! Ja niin helppo & nopea tehdä! Maalasin ensin mustalla lakalla ja siveltimellä kiemuraisen viivan kynnelle, jonka jälkeen kiinnitin kynteen muutaman pisaran motoisen strassin matkimaan jouluvaloja. Strassit voivat olla minkä värisiä vain! Ja miksei myös minkä motoisia vain? Strassit kannattaa taas kiinnittää reilulla päällyslakkakerroksella, että ne pysyvät kynnellä.

Poro: Tämä on super söpö koristelu mielestäni! Maalasin ensin ruskealla lakalla pallon kynnen kärkeen ihan lakan omalla siveltimellä ja sen kuivuttua dotting toolilla mustan nenän (nenä voi tietenkin olla myös esim punainen, jos haluaa tehdä Petteri Punakonon!) ja valkosiet silmät, joihin lisäsin vielä päälle mustat pisteet. Viimeiseksi maalasin mustat sarvet ohuella siveltimellä. Niin ja korvathan tälle olisi tietenkin voinut myös maalata! :D

Mietin paljon, olisinko yhdistänyt tähän luukkuun myös jonkinlaisen arvonnan, mutta koska olen suunnitellut arpovani omista joulukalentereistani tulevia tuotteita osittain eteenpäin, joudutte odottamaan arvontaa nyt vielä jonkin aikaa, mutta sellainen on tulossa vielä loppuvuodesta! Eli pysykää kuulolla! ;)

Tässä vielä koosteena kaikki jo auenneet ja tulevat luukut:

Luukku 1: Gingerbiscuit
Luukku 2: Glitteri Addikti
Luukku 3: Charming Nails
Luukku 4: Laura Loukola
Luukku 5: Beauty By Ida M
Luukku 6: Meikkiholisti
Luukku 7: Blinger shimmer
Luukku 8: Keyword: Love
Luukku 9: Virve Fredman
Luukku 10: Miten niin liikaa?
Luukku 11: Strokes of color
Luukku 12: Paletilla
Luukku 13: Dioriina
Luukku 14: Viilankantolupa
Luukku 15: Glitz & Glam
Luukku 16: Rouva Kameleontti
Luukku 17: Nena Sofia's
Luukku 18: Maria Glow
Luukku 19: Miss Aria
Luukku 20: Hannamaria
Luukku 21: Purkkisirkus
Luukku 22: Huulipunamania
Luukku 23: Kerroksia
Luukku 24: Yhteinen luukku



Here is some easy nail art for christmas I did for this year's beauty blogger's advent calendar.

3 kommenttia:

Charming Nails kirjoitti...

Ihania koristeluideoita ja hyvät ohjeet <3

Ananka kirjoitti...

Wow great mani <3 So much fun :-D

I love Essence polishes and wish they were easier to get over here in Scoltand. We only have the basic line, none of the specials!

Niniane kirjoitti...

Charmant nails: Kiitos! Vähän mietin saako noista sepustuksistani kiinni ilman vaihe vaiheelta etenevää kuvatutoriaalia, mutta hyvä jos on ymmärrettävän oloisesti selitetty ilman kuviakin :D

Ananka: Thank u! <3 We have pretty good situation with Essence here in Finland. I use to order my Essence polishes from Germany before they were available in Finland.