maanantai 1. lokakuuta 2018

Suosikkivärit teemaviikko: Turkoosi

Päätimpä toteuttaa tämmöisen väriteemaviikon nyt ihan näin ex tempore. Varmaankaan ihan joka päivä en tällä viikolla saa postausta ulos, mutta tämän viikon postaukset liittyvät nyt pääsääntöisesti eri väreihin. Tämän päivän postauksen teemana on turkoosi.


Olen muuten ihan heikkona Finlaysonin norsukuosiin. Meiltä löytyy tässä kuosissa lakanat, sohvatyynyt, suihkuverho... ja tietenkin tuo sateenvarjo.


Turkoosi on hieman varkain hiipinyt suosikkivärieni joukkoon yhdessä mintunvihreän kanssa. Turkoosi on pirteä tehosteväri, jota tykkään käyttää pienissä määrin. Esim koruissa, kengissä ja meikissä. Sinänsä vähän hassua, etten oikeastaan koskaa ole pitänyt vihreästä väristä ja sinisenkin suhteen olen hyvin valikoiva, mutta näiden kahden värin yhdstelmä eli turkoosi kuuluu taas ihan ehdottomiin lempiväreihini.

 


Ehkä yksi syys turkoosin suosioon on se, että mielestäni se sopii hyvin yhteen vaaleanpunaisen kanssa. Ja minähän rakastan vaaleanpunaista. Varsinkin kynsillä yhdistän usein vaaleanpuanista ja turkoosia tai violettia ja turkoosia toisiinsa. Muutenkin kynsilläni turkoosi on ahkerasti käytössä ja sieltä se vähiellen levisi myös meikkihin ja sittemmin myös pukeutumiseen.



Viime kesän käytetyimmät kenkäni näkyvät kuvassa alla, eivätkä ne muuten olleet nuo valkoiset. Turkoosit kengät olivat sopiva väripilkku melkein asun kuin asun kanssa ja lisäksi vielä äärettömän mukavat jalkaan. Jo nyt harmittaa, että jossain vaiheessa tulen kyllä kuluttamaan nämä puhki ahkeralla käytölläni.



Viimeisimmäin muuttomme jälkeen turkoosi yllättäen levisi myös sisustukseemme, koska se sopi niin hyvin keittiömme väreihin. Meillä on keittiössä mintunvihreät kaakelit ja sen seurauksena tuli ostettua keittiön pöydälle vahakangas, jossa on mintunvihreää ja turkoosia. Kyseinen vahakangas oli aluksi tarkoitus olla väliaikaratkaisu, mutta nykyään se on minusta niin ihana, ettei sitä ole tullut vaihdettua. Vaikka en aiemmin voinut kuvitellakaan sisustukseemme turkoosia.


Turkoosia löytyy myös esim ehdottomista suosikkilegginseistäni (ostettu aikanaa Gina Tricotista), jotka minulla ovat poikkeuksellisesti arkikäytössä, eikä työvaatteina, kuten legginsit yleensä. Alla näkyy yksi suosikkiasuistani, kun haluan pukeutua "ihmisten ilmoille" rennosti vapaapäivinäni. Vaikka legginsit ovatkin usein minulla työvaatteina, niin kyllä niitä tulee käytettyä vapaa-aikanakin pitkien toppien, huppareiden ja neuleiden kanssa, sen verran mukavuudenhaluinen minusta on tullut.




Tässäpä päivän turkoosi postaus. Arvaatteko, mitä muita värejä käsittelen vielä tällä viikolla?






Here are some of  my favourite thing in turquoise. It is one of my latest color crushes.

2 kommenttia:

SariB kirjoitti...

Nuo legginsit on makeet, vau!
Mä veikkaan, että minttu ja lila on esillä tällä viikolla! Eikö olekin?!

Niniane kirjoitti...

Kiitos! Saattaapa hyvinkin olla että minttua ja violettia nähdään blogissa tämän viikon aikana. :D