torstai 25. elokuuta 2016

Kynsiblogit facessa ja blogikommentoinnista

Liitin nyt nämä kaksi aihetta sulavasti samaan postaukseen, koska ne mielestäni liittyvät toisiinsa aika olennaisesti.

Aloitetaan ensin tällä kivalla ilouutisella! Ehkä joku bongasikin jo blogin sivupalkista hienon lakkapullon kuvan (Tiken käsialaa muuten), joka vie facebookiin vasta perustettuun Kynsiblogit-sivulle? Kynsiblogit on siis sivu, johon suomalaiset kynsibloggaajat voivat jakaa blogipostauksiaan ja lukijat voivat niitä helposti sieltä seurata. Mukana on nyt noin kymmenisen blogia, mutta mukaan mahtuu ja otetaan tottakai uusia halukkaita, joilta aktiivinen kynsiblogi löytyy, koska tarkoitus on kerätä tämä sivusto mahdollisimman kattavaksi. Käykää siis tykkäämässä sivusta tai liittymässä mukaan postauksianne jakamaa! 


Suomalaisia aktiivisia kynsiblogeja ei mielestäni ole todellakaan liikaa ja siksi on minusta hirmu kivaa, että saadaan niitä koottua jollain tavalla yhteen. Toivottavasti tämän uuden sivumme kautta blogit saavat uusia lukijoita ja blogeja lukevat löytävät helpommin/paremmin kynsiblogien pariin. Ainakin sivun tykkääjien määrä on nyt koko ajan kivassa kasvussa, joten kaipa tämmöiselle sivulle oli jossain määrin ihan tarvettakin?


Ja sitten siihen postaukseni toiseen asiaan. Nimittään blogitekstien kommentointiin. Tai kommenttien puutteeseen ehkä lähinnä. Aihe, joka on nyt ollut esillä useissa lukemissani blogeissa ja päätin myös minä tähän tarttua.

Onhan se harmi, että kommenttien määrä on nykypäivänä useissakin blogeissa hyvin vähäinen verrattuan aikaisempiin kommenttimääriin. Minä olen tämän huomannut sekä omassa- että muiden blogeissa ja niin ovat myös monet muut. Mm. Tike postasi asiasta ja haluaa haastaa ihmisiä mukaan kommentoimaan blogipostauksia. #kommenttipäivässäpitääblogithengissä Minusta tämä oli sellainen "kampanja", että halusin siihen tarttua ja rohkaista ihmisiä mukaan tähän omassa blogissani myös.Myönnän ehdottomasti itsekin olevani laiska kommentoija. Facessa ja instassa on helppo klikkailla peukkuja ja sydämiä, jolloin se itse blogipostauksen kommentointi harmillisen usein (minultakin) unohtuu tai sitä ei enää samalla tavalla muista. Vaikka ei se kommentointi edes kauan vie aikaa, koska mitään kilometrikommenttia ei todellakaan tarvitse kirjoittaa bloggaajaa ilahduttaakseen. Lyhytkin blogiin jätetty kommentti on suuri ilo blogia kirjoittavalle, kun aina postauksiin ei tule edes sitä ensimmäistä ja ainoaa kommennttia. Näin minä sen ainakin koen. Eli turha ajatella, "en minä viitsi kommentoida, kun ei minulla ole mitään kunnollista sanottavaa". Ei ole olemassa "oikeanlaista kommenttia", vaan itse ainakin olen hyvin kaikkiruokainen. Pääasia on, että se kommentti on jätetty.

Vaikka minä ja moni muu bloggaa myös ihan omaksi ilokseen ja tilastoista näkee kyllä, miten paljon blogissa on kävijöitä, niin ei kannata tai saa unohtaa sitä kommenttien merkitystä. Minusta on ihanaa, että blogillani on muutama vakiokommentoija ja välillä tunnen kyllä huonoa omaatuntoa siitä, etten ole todellakaan yhtä aktiivinen kommentoija heidän blogeissaan. Mutta aion nyt tarttua haasteeseen ja pyrkiä kommentoimaan enemmän, edes yhtä blogia yhtenä päivänä.
 

Ei kommentteja: