perjantai 15. kesäkuuta 2018

Testissä Viva la Divan mattapunat

Nestemäisiä mattahuulipunia löytyy nykyään ihan pilvin pimein eri merkeiltä. Ne ovat yleensä super pitkäkestoisia huulipunia ja siksi kai niin suosittuja. Nestemäinen kestävä mattapuna on kuitenkin haastavaa tehdä hyvin, sillä mattapuna voi olla helposti huulia kuivattava ja saattaa siksi jopa olla ikävän tuntuinen huulilla. Huonossa tapauksessa kuiva huulipuna saattaa murentua huulilta pois esim syödessä tai puhuessa.

Itse en ole kamalan nirso mattapunien kohdalla ja siedän hyvin pientä kuivattavaakin tunnetta. Isoin miinus minulle mattapunassa taitaa olla se, jos puna alkaa murentua huulilta pois, eli se sotkee ja vaatii paljon korjailua kesken käytön. Sillä käytän kestävää mattapunaa juuri siksi, ettei sitä tarvitsisi olla koko ajan korjaamassa. Jos korjailua tarvii tehdä, toivon sen onnistuvan ilman, että täytyy pyyhkiä kaikkia vanhoja huulipunia pois.


Kicksissä käydessä minulle tuli vastaan Viva la Diva merkin Velvet Matte Liptint mattapunia. Niissä ei ole eläinperäisiä ainesosia ja niitä ei ole testattu eläimillä. HInta on noin 10e ja itse käytin näihin vielä alennuskuponkeja, joten sain ne mielestäni oikein edulliseen hintaan. Ja ne tuoksuvat taivaallisen ihanille! Hattaralle, marjoille, jne. Rakastan hyvän tuoksuisia tuotteita, mutta nämä karkkiset tuoksut eivät varmasti miellytä ihan kaikkia. Itse kyllä rakastuin juuri niihin ja oli pakko saada pari testiin. Ostin sinisen Blueberryn, joka tuoksuu mustikalle ja vaaleanpuanisen Cotton candyn, joka tuoksuu hattaralle. Vaaeanpunaisen valkkasin täysin järkyttävän ihanan tuoksun perusteella ja itse väri ei ole itselle todellakaan se paras mahdollinen, mutta toivon pystyväni sitä jotenkin kuitenkin käyttämään. Sininen taas oli ihanan erikoinen, eikä minulla vastaavaa vielä löydy ja sen uskoin pääsevän ehdottomasti käyttöön.


Viva la Divan mattapunat eivät kuivu täysin kuivan tuntuisiksi, vaan huulille jää hieman tahmainen tunne, mutta lähinnä sen huomaa vain jos painaa huulet toisiaan vasten. Sormella kokeilemalla huulipuna tuntuu kuivalta, eikä tartu iholle tai vaikka lasin reunaan. Tuote kuluu aika nopeasti huulten keskeltä, varsinkin syödessä, joten sitä varmasti täytyy lisäillä hieman käytön aikana. Tuote on ohutta ja se levittyy hyvin huulille. Sinistä teki mieli levittää paksumpi kerros tai pari ohuempaa päällekkäin, jotta se peittää huulien oman sävyn tasaisesti. Vaaleanpnainen taas oli sen verran epäsopiva sävy itselle, että sitä tuli helposti laitettua liikaa (alla vasemmalla kuva). Tämä näytti parhaalta melkeinpä kun sitä laittoi todella ohuesti vain yhden kerroksen ja hieman sormella töpötteli vielä reunoja (alla oikealla kuva). Silloin lopputulos oli kivan neutraali. Tuotteen sai helposti ja vaivattomasti pois misellivedellä pyyhkimällä.


Lopputulemana voisin sanoa, että eivät nämä mitenkään ihan huippuluokkaa olevia mattapunia ole, eivätkä parhaita pitkäkestoiseen käyttöön, mutta ihan kelpo punia, joita käytän lähinnä kun huulimeikin ei tarvitse kestää hyvänä koko iltaa syömisineen ja juomisineen. Tuoksu näissä on aivan 10+, joten en missään nimessä kadu näiden hankkimista. Jos vertaa esim samaa hintaluokkaa oleviin H&M:n nestemäisiin mattapuniin, niin ovat nämä minusta paljon parempia. H&M:n punat meinaan olivat huomattavasti kuivemman tuntuisia ja murenivat huulilta todella helposti, eli niiden kanssa oli mahdotonta syödä tai juoda, vaikka muutne kauniita olivatkin.

Onko teilla omia suosikkeja halvemmista (noin 10e hintaisista) nestemäisistä mattapunista?


I tried two Viva la Diva Velvet Matte Liptints and I loved the smell. Over all these were better than H&M Velvet Lip Creams, but not as good as some other (more expensive) brands.

4 kommenttia:

Charming Nails kirjoitti...

Mulla on näitä muutama ja koostumus on kyllä hyvä, hintakin niin edullinen :)

Niniane kirjoitti...

Charming Nails: Kiva kuulla, että säkin tykkäät juuri näistä! :)

Milba kirjoitti...

Mun suosikkeja on maybellinen mattapunat, joista kirjoittelinkin huomiselle postauksen :)

Niniane kirjoitti...

Milba: Olenkin niitä joskus kaupassa testannut ja vaikuttivat tosi kivoilta! Voisi ostaa niitäkin pari ihan kotiin asti kokeiluun. :)