sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Nips ja naps! - Eli viimeisin tukkamuutokseni

Instassa minua seuranneet varmaankin muistavat, että tammikuun lopussa hiuksilleni tapahtui aika iso muutos, sillä värjäytin hiukseni pitkästä aikaa ja myös leikkautin ne. Hiuksien väri ei ollut tässä se radikaalein muutos, vaan isoin muutos oli pituudessa. Noin puolet meinaan lähti pois! Hiusmuutokseni toteutti muuten ihana ja taitava Martina.


Yllä vasemmalla lähtötilanne (kuva otettu ennen kuin lähdin kotoa) ja oikealla lopputulos (hississä kotii palatessa)! Ilmeestäkin varmaan näkee, että tyytyväinen olin! Kyllähän se tuntui aluksi todella oudolta ja kevyeltä. Hiukset meinaa oikeasti tuntuivat niin paljon ilmavammilta, kun pituudesta lähti näin reilusti pois. Kun on tällaiset perus suomalaiset lasiset ohuet hiukset, on lyhyt hiusmalli niin paljon ryhdikkäämpi kuin sellainen pitkä joka vain valuu pitkin poskia. Hiuksiani on viimeksi leikattu alkuvuodesta 2015 ja sen jälkeen ne ovat saaneet vapaasti kasvaa. En mitenkään varsinaisesti suunnitellut tätä kasvatusprojekia, se vain tapahtui. :D


Värjäytin hiukseni kampaajalla viimeksi samassa yhteydessä kun leikkautin ne, eli alkuvuodesta 2015. Sen jälkeen olen kerran värjännyt hiukseni kotona loppuvuodesta 2015. Sen jälkeen hiukseni ovat vain saaneet olla ja kasvaa. Eli omaa väriä oli tullut aika paljon esiin ja värjätty osa oli haalistunut reilusti. Yllä vasemmalla näkyy tilanne ennen tätä viimeisintä värjäystä ja leikkuuta.

Minulla ei ollut mitään kovin tarkkoja toiveita, kun lähdimme hiuksiani uudistamaan. Oikeastaan ainoat toiveeni olivat, että pituudesta saa ottaa reilsuti pois, mutta hiukset olisi hyvä saada vielä jotenkin ainakin osittain kiinni. Ja halusin niihin "jonkun kivan minulle sopivan värin". Uusi hiusvärini olikin kivan luonollinen liukuväri, jossa juuri on hieman omaa väriäni tummempi.


Ehkä parasta uusissa hiuksissani on se, että nyt niitä tulee taas pidettyä auki useammin. Pitkät ohuet hiukseni kun harvoin näyttivät hyviltä auki, joten pidinkin viimeisen vuoden pitkiä hiuksiani melkein aina nutturalla. Myös hiuksien kihartamisesta alkoi tulla vanhalla pituudella jo hieman työlästä, joten kiharatkin olivat kohdallani aika "harvinaista herkkua". Nyt kun pituus on lyhyempi, uskon että hiuksia tulee myös kiharrettua paljon enemmän.

Saa nähdä venähtääkö seuraava kampaajakäyntini taas vuosien päähän, vai innostunko nyt ylläpitämään hieman lyhyempää hiusmalliani. Millaisia radikaaleja hiusmuutoksia te olette tehneet?


Here is my latest hair transformation from January. I did not plan to let my hair grow so long, it just happened. :D And now I love my new shorter hair!

4 kommenttia:

Mimosa kirjoitti...

Mie tein kanssa napsaisu päätöksen, oiskohan 2006-2007 kun olin amiksessa ja elintarvikepuolella kun pitää olla myssy, niin hiusten kiinnilaittaminen oli huomattavasti helpompaa lyhyimmillä hiuksilla :D

Nyt olisi taas aika käydä parturissa, kun nuttura ja ponnari lössähtää nopeasti, kun ei jaksa kannatella, vaikka ohuet hiukset on miullakin.

SariBP kirjoitti...

Kiva nuorekas leikkaus:) Tukkatyylin päivittäminen on mukavaa ja tarpeellista. Itse leikkautin todella pitkät ja vuosikymmeniä vaalimani kutrit noin kolme vuotta sitten, enkä ole hetkeäkään katunut. Päinvastoin olisi pitänyt uskaltaa luopua jo aika päivää sitten, mutta kun ei vaan raaskinut. Nyt on ihan hyvä fiilis hiusten suhteen:)

Milba kirjoitti...

Tosi hyvin sopii sulle lyhyempikin tukka! :) En nyt tiedä radikaaleinta muutosta kun onhan tämä tukka ollut milloin punainen, milloin sininen ja kaikkea siltä väliltä, mutta ehkä viime vuonna leikkaamani otsatukka oli pitkästä aikaa jotain uutta. (ja nyt viimeksi laitettu harmaa liukuvärjäys)

Niniane kirjoitti...

Mimosa: Itsekin voisin kuvitella lekkaavani hiukset, jos se helpottaisi koulu-/työjutuissa.

SariBP: Kiitos! Se on muuten ihan totta, että lhyempi hiusmalli nuorentaa kivasti! Ja mukava kuulla, että olet myös viihtynyt omassa lyhyemmässä hiusmallissasi! :)

Milba: Kiitos paljon! Olen ollut kyllä todella tyytyväinen näihin uusiin hiuksiini! Otsatukan leikkuut harkitsen myös... ehkä taas joku kerta sitäkin kokeilen. :)