lauantai 18. elokuuta 2018

Glittermeikki ekoglitterillä

Tänä viikonloppuna vietetään Blockfestia täällä Tampereella, joten ajattelin näin festaritunnelmissa julkaista taas hieman kuvia glittermeikkikokeiluistani. Glitter on ollut kesän suosikkiasusteeni ehdottomasti, feikkitatuointien lisäksi! Glittermeikki on helppo ja nopea toteuttaa. Glitter on myös sen verran näyttävää itsessään, ettei vättämättä tarvitse vahvaa meikkiä kaverikseen. Tänä kesänä on ollut niin kuuma, että meikkaamiseni on muuten ollut aika minimaalista, mutta onneksi glitterit pysyvät myös helteellä!


Näissä kuvissa testailin ensimmäistä kertaa G Beauty Labin ekoglitteriä. Merkki taitaa olla tunnetumpi magneettiripsistään, mutta heillä on valikoimissaan myös ekoglitteriä. Kaikki heidän upeat glitterinsä ovat siis biohajoavia ja koostuvat pääosin eucalyptuspuusta ja selluloosasta. Glitterit ovat ihan yhtä kimmeltäviä kuin PET-muovisetkin, mutta minusta tämä ekoglitter on kyllä huomattavasti pehmeämmän tuntuista. Eli sen llisäksi, että glitterit ovat ympäristöystävällisiä, ne ovat myös mukavan tuntuisia iholla.


 Kuvissa oleva meikki minulla oli ollut jo koko päivän kasvoilla ja lisäsin näitä kuvia varten vain glitterit. Koska meikkini oli vaaleapunainen, valikoitui käyttööni glittersekoitus, jossa on myös vaaleanpunaista mukana, jotta se sopisi päivän meikkiin.

Yksi yleisin tapa on varmasti käyttää glitteriä kuin highlighteria. Suosin itsekin paljon tätä tyyliä. Glitteriä voi laittaa vain toiselle poskipäälle tai kummallekin. Tähän hommaan sopii minusta todella hyvin tällainen valmis glittersekoitus, jossa on eri kokoisia ja eri värisiä glittereitä. Ei tarvitse sekoitella glittereitä ja lopputulos on näyttävä.


Käyttämäni glittersekoitus on osa Love U nimistä setttiä, jossa tulee neljä erilaita glittersekoitusta. G Beauty Labin oma nettikauppa on tällä hetkellä kiinni, mutta merkin glittereitä ja magneettiripsiä voi ostaa mm Sokokselta (myös Sokoksen verkkokaupasta). Hintaa neljän glitterin setillä on oin 20e. Vaikka nettikauppa ei tällä hetkellä myykään tuotteita, sieltä löytyy silti infoa tuotteista, kaikki jälleenmyyjät ja myös vinkkejä, miten glitter kannattaa kiinnittää.



Kiinnitin tällä kertaa glitterit Make Up Storen Blend & Fix tuotteella ja myös tällä glitterit pysyivät hyvin paikoillaan. Glitterin kiinnitykseenhän käy monet eri tuotteet. Itse pidän eniten erilaisista glitterpohjustajista ja muista meikkituotteista, jotka kuivuvat hetken iholla oltuaan, jolloin ei tarvitse pelätä, että glitteritä lähtevät liikkeelle kasvoilta, jos niitä vahingossa sohaisee vaikka kädellä.



Kokeilin myös toisenlaista glittermeikkiä samalla glittersekoituksella. Olen nähnyt glitteriä käytettävä näin lähinnä erilaisissa meemikuvissa, joissa nevotaan, miten todella tummat silmänaluset saa peittoon. :D Mutta tottahan se on! Ei muuten näy glitterin alta, vaikka olisi vähän huonosti nukuttu yö ja silmänaluset aivan tummat!


Tähän tyyliin olisi mielestäni sopinut erittäin hyvin jotkin näyttävät tekoripset, mutta koska taiteilin näitä glittermeikkejä vain omaksi ilokseni kotona, jäi tekoripset nyt kokeilematta. Kokeilin myös töpötellä huulille muutamia glittereitä ja sekin näytti hauskalta. Alle olisi hyvin voinut laittaa jonkin peittävämmän punan, mutta itse kiinnitin glitterit nyt ihan huulirasvalla huulille. Kovin kätännöllinen look tämä ei tietenkään ole, varsinkaan jos aikoo syödä tia juoda. Mutta tämmösitä ekoglitteriä on minusta huomattavasti kivempi laittaa omille huulille verrattuna perus muoviseen.


Olen jo aiemminkin vinkannut, että gliterit lähtevät kätevästi kasvoilta ja iholta yleensäkin teippiharjalla! Sillä vaikka tämä glitter on biohajoavaa, ei sitä silti tulisi huuhdella suoraan viemäriin. Teippiharja on siis oiva apuväline glitterien poistoon! Tosin silmien alta sain parhaiten glitterit pois ihan miselliveteen kastetulla vanulapulla.


Onko glitter kuulunut sinun kesämeikkiisi? Miten sinä olet käyttänyt glitteriä meikissäsi?



Here I'm testing biodegradable glitter from G Beauty Lab. It was really soft and pretty. This was so much fun and I just love glitter!


Ei kommentteja: