maanantai 30. toukokuuta 2016

Vappu

Vappu oli ja meni aikoja sitten, mutta minun on pakko päästä jakamaan teille nämä pari kuvaa minun pikku minioneistani!


Tuolla perheemme vähiten karvaisella miesasukilla oli työpaikallaan naamiaiset vapun kunniaksi ja päätettiin sitten yhteistuumin, että herrasta tehdään kätyri! Idea tuli tietenkin vasta edellisenä päivänä, joten aika kiire tuli hankkia tarvittavat varusteet, mutta mielestäni onnistuimme aika hyvin! Mallina oli pari päivää aiemmin ostamani vappupallo, joka muuten ei vieläkään ole suostunut tyhjenemään, vaan killuu edelleen meidän parvekkeella melkein yhtä korkealla ilmassa kuin tuolloinkin.


Instan puolella jaoinkin melkein reaaliaikaisesti vapputunnelmiani ja tässä vielä muutamia instastakin löytyviä kuvia vappupäivältä. Vietin ensimmäistä kertaa vappua Tampereella ja minusta oli jotenkin ihanaa, että liikkeellä oli niin paljon ihmisiä ja meillä vierähtikin tovi kun kierreltiin kojuja, katsottiin teekkarikastetta ja syötiin. Hämeenlinnassa ja Kuopiossa vapputorimeiningit tuli aina hyvinkin nopeasti katsastettua, mutta Tampereella tuntui olevan hieman enemmän nähtävää ja koettavaa.Meillä vappuperinteeseen kuuluu irtoäätelön syönti, eli jätskikausi pitää avata viimeistään vappuna. Aloitin tämän perinteen lapsena äitini kanssa ja olen sitä jatkanut nyt myöhemminkin. Ei väliä mikä keli on, aina syödään jäätelöt. Vuosi sitten taivaata sateli räntää kun söimme jäätelöä Kuopion torilla. Tänä vuonna oli oikein mukavan lämmin keli. Napattiin me jäätelöiden lisäksi super hyvät burgerit matkaamme yhdestä Hämeenkadulla olleesta kojusta, koska kaupungilla tuli vietettyä niin pitkä aika, että ehti tulla nälkä.


Vappuaattona kävimme pyörähtämässä Särkänniemessä syömässä vohveleita ja ostamassa minulle kausikortti. Sää ei valitettavasti ollut yhtä hyvä kuin vappupäivänä, mutta silti oli kiva tehdä vuoden ensimmäinen vierailu Särkänniemeen jo näin aikaisessa vaiheessa.


Jonkinmoinen vappuperinne on myös se, että minusta otetaan kuva ylioppilaslakki päässä ja koira sylissä. Perinne akoi kun Veeti oli ihan pentu (Veetin ensimmäisenä vappuna, jolloin Veeti oli ehtinyt olla meillä vasta muutaman päivän) ja nykyään sitten räpsitään yleensä myös Bobon kanssa kaverikuva vappuna. Olisi varmaan pitänyt tähän kaivella vuosien takaa se ihan ensimmäinen kuva minusta ja Veetistä vappua viettämässä. Ollaan me meinaan vähän siitä muututtu. :)

Ei kommentteja: