keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Joulukalenteriyhteenveto

Joulukuussa tuli availtua kahta eri joulukalenteria ja tähän postaukseen kokoan niiden kummankin sisällön. Minulla oli Catricen DYI-kalenteri, joka maksoi alennuksineen muistaakseni noin 25e ja Essien kynsilakkakalenteri, joka oli tarjouksessa puoleen hintaan noin 33e. Kummankin kalenterin esittelin blogissani lyhyesti jo ennen avaamista täällä.

Aloitetaan Catricen kalenterista, joka siis kootaan tai tarkemmin paketoidaan itse. Kaupasta kannetaan siis kotiin pahvilaatikollinen kosmetiikkaa ja erilaisia pahvipakkauksia, joihin tuotteet itse pakataan ja pakkaukset numeroidaan numerotarroilla.

Kalenterista tuli aika paljon highlightereita, nimittäin kolme. Sinänsä se ei yllättänyt, ovathan highlighterit olleet viime vuosina todella in, mutta en ole koskaan ymmärtänyt, miten highlightereita saa oikeasti käytettyä niin, että tuote joskus loppuisi. Käytän itse selkästi liian maltillisesti highlighteria, koska minulla ei ole koskaan päässyt highlighter loppumaan. Kai näitä pitäisi käyttää koko keholle pelkkien kasvojen sijaan ja niinhän näiden ohjeissakin lukee. Itse kun sudin highlighteria vain maltillisesti poskipäille ja kulmaluulle.

Kalenterissa oli voidemainen Glowdoscope paletti, jonta uskon käyttäväni lähinnä silmämeikkeihin. Iso pyöreä kullansävyinen Let It Glow! highlighter on limited edition, eli saatavilla vain kalenterista. Tämä on kaunis ja varmasti käyttökelpoinen sävy. Värikäs Light Spectrum Strobing Brick muistuttaa Essencen sateenkaarilighteria, joka minulla on vakioon arkikäytössä , joten tämä pääsee varmasti sen korvaajaksi jossain vaiheessa.


Kalenterista tuli yksi sivellin, joka sekin on limited edition tätä kalenteria varten. Ihanan pehmeän tuntuinen ja kivan näköinen, käyttöön asti ei ole vielä ehtinyt. Kalenterista tuli myös Liquid Metal Cream Eyeshadow sävyssä Brown Under. Monikäyttöinen sävy, tätäkin tulee varmasti testattua. Kaksi punaista perusvalikoiman huultenrajauskynää ovat hyviä perustuotteita. Pidän todella paljon Essencen ja Catricen rajauskynistä, koska ovat edullisia ja pysyviä.


Rock Couture Liquid Liner pääsee pian käyttööni, koska minulla juuri loppui edellinen nestemäinen lineri. Hd Liquid Coverage precision Concealer on sävssä Light Beige, eli todennäköisesti juuri oikea sävy. Minulla on todella hyviä kokemuksia Catricen peiteaineista, joten toivon tämän olevan yhtä hyvä. Matt & Glow kulmapaletti on aika jännä kokonaisuus, koska siinä on myös kimaltava ruskea sävy. Tällä voisi siis tehdä ehkä silmämeikin että kulmat.

Kynsilakkoja tässä kalenterissa oli paljon, nimittäin yhteensä seitsemän. Paha sanoa, onko se jonkun mielestä liikaa, mutta ei todellakaan minun mielestäni. Näitä odotin ehkä eniten koko kalenterissa, koska Catricen lakat ovat laadukkaita. Mukaan mahtui hyvä kattaus Catricen erilisia lakkoja: oli kaksi helposti poistettavaa #peeloff Glam glitterlakkaa, kaksi Spectra Light efektilakkaa, yksi Brown Collectionin lakka ja kaksi perusvalikoiman lakkaa.


Harmikseni minulla oli näistä kalenterin lakkasävyistä jo kolme entuudestaan, mutta "tuplat" pääsevät pian arvonnan kautta eteenpäin teille lukijoille. Ja toisaalta en yllättynyt, että mukana oli minulta jo löytyviä sävyjä, koska omistan kuitenkin jo ihan hyvän kokoelman Catricen lakkoja ennestään.


Light Illusion Loose Powder taitaa olla ensimmäinen banaanipuuterini, joten tätä testailen mielenkiinnolla. Hulituotteita kalenterissa oli rajauskynien lisäksi neljä: Glow Gloss huulikiilto/huulitopper on limited edition ja löytyy vain tästä kalenterista. Upea viininpunainen Metal Matt puna on sävyssä Blogger's Favourite. Kaksi upeahylsyistä huulipunaa ovat "hologramminen" Charming Fairy Lip Glow, joka on tarkoitettu todennäköisesti toisen punan päälle ja punainen kimaltava Prisma Chrome 060. Nämä ovat niin kauniit, että haluaisin ehdottomasti laittaa nämä johonkin esille.


Irtoripset ovat vain kalenterista löytyvät limited edition ripset. En itse käytä paljoakaan ripsiä, mutta nämä ovat sopivan luonnollisen näköiset, eli voisin näitä hyvin joku kerta kokeilla. Yks ehdottomasti jännimpiä tuotteita koko kalenterissa oli Instant Glam luomiväripaletti, jossa on super iso vaahtomuoviaplikaattori, jolla olisi tarkoitus levittää luomiväri yhdellä vedolla luomelle. Olen aika skeptinen tämän suhteen, mutta aion kyllä kokeilla! Ja jos tuo aplikattori ei toimi, niin varmasti käytän tätä ihan tavallisilla siveltimillä. Värit tässä ovat kuitenkin oikein nätit ja käyttökelpoiset.


Mitä tykkäsin Catricen kokonaisuudesta? Tykkäsin ja paljon! Monipuolisesti erilaisia käyttökelpoisia ja normikokosia tuotteita, ei turhakkeita tai minikokoja ja tietenkin plussaa vielä kynsilakoista. Lasken tämän kuitenkin "halpiskalentereihin", joissa monesti on aika paljon "pakollisia tuhakkeita täytteenä". Tässä ei ollut minusta mitään "turhaa täytettä", vaan kaikista luukuista tuli "oikeita tuotteita". Tässä on koottu sisältö minusta järkevästi, oli hyviä perustuotteita ja muutama vähän erikoisempikin juttu, ettei sisältö jäänyt liian tylsäksi. Vakoilin sisältöä pääpuolisesti etukäteen, joten tiesin pitkälti mitä odottaa, mutta siltikin tämä kalenteri taisi jopa yllättää hieman positiivisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun minulla oli Catricen kalenteri ja voisin sen joskus tulevaisuudessakin ostaa ehdottomasti.

Sitten Essien kalenterin pariin. Ostin kalenterin täysin hetken mielijohteesta, koska se oli tarjolla puoleen hintaan. En yhtään tutkinut sisältöä etukäteen, vaan kaikkien luukkujen sisällöt tulivat tässä kalenterissa minulle täytenä yllätyksenä.

Minulla oli pari vuotta sitten Essien kalenteri, jonka ostin täysihintaisena ja olin siihen silloin tyytyäinen, joten ajattelin, että enköhän pidä tästäkin. Mukana on kuitenkin monta täysikokoista lakkaa, joten kyllä tässä varmasti on rahoille vastinetta. Kun yksi Essien lakka maksaa noin 10e, niin neljä täysikokoista lakkaa ovat arvoltaan jo enemmän kuin mitä maksoin kalenterista.


Aloitetaan niillä tylsimmillä täytetuotteilla. Niitä nimittäin tuli tässä kalenterissa yllättävän paljon. Muistelin nimittäin viime kerrasta, että pari vuotta sitten kalenterissani olleet "täytetuotteet" olivat nekin ihan hyviä, kaikki kynsiin liittyviä ja käyttökelpoisia, joten suoraan sanoen en odottanut yhtään tämmöisiä "roskia". Kynsiviila ja kynsitarrat olivat odotettavissa ja minusta ok, mutta nuo muistilaput, rannekoru, joulukoristeet ja "trendiponnari" saivat kyllä ihmetystä osakseen. Käyttöön tulee varmaan nuo muistilaput, mutta muilla en tee yhtään mitään. Niidne tilalla olisi voinut olla vaikka useampi kynsiviila. Ne olisin varmasti laittanut johonkin laukkujen pohjalle säilöön ja olisivat päässeet näin käyttöön. Minun oli jälkeenpäin vielä pakko tarkistaa, mitä edellisestä Essien kalenterista tuli lakkojen lisäksi ja olin oikeassa, silloiset täytetuotteet olivat kyllä paljon laadukkaampia: lasiviila, kynnenerottelijat, pieni lakanpoistoaine, palkkiviila ja kynsiöljy. Ei edes kysitarroja viime kerralla! Tämän vuoden kalenterissa en laskenut lakanpoistoainetta ja öljyä edes täytetuotteiksi.


Mutta palataan niihin tämän vuoden kalenterissa olleisiin tuotteisiin. Yksi parhaita juttuja kalenterissa oli täysikokoinen Essie Speed Setter, joka on yksi lempapreistani päällyslakkarintamalla. Pikakuivattava tottakai. Tämän lisäksi kalaenterista tuli minikokoisena Get It Bright kynnen keltaisuutta korjaava lakka, Apricot Oill kynsinauhaöljy (joka tuli kaksi vuotta sitten myös) ja Strong Start aluslakka. Kynsinauhaöljyn lisäsi tuttu tuote parin vuoden takaa tässä kalenterissa oli Good as Gone lakanpoistoaine. Hyvä ja tehokas, tällä saa pari-kolme lakkausta poistettua. Tällä kertaa kalenterissa oli myös täysikokoisena huippu hyvän keston lakalle kuin lakalle antava Gel Couture Top Coat (pari vuotta sitten tämä tuli mininä) ja Bubbles Only Gel Couture sarjasta.


Täysikokoisia perusvalikoiman lakkoja kalenterista tuli viisi: Madamoiselle, Lovie Dovie, Chinchilly, Russian Roulette ja Maki Me Happy. Kaikki kauniita ja käyttökelpoisia värejä, aika samantyylinen kattaus kuin pari vuotta sitten. Viimeksi täysikokoisia värilakkoja oli kuusi. Samoja sävyjä ei tullut.

Minilakkoja oli tämän vuoden kalenterissa kuusi: Buy Me A Cameo, Mint Candy Apple, Mrs Always Right, Sugar Daddy, Apres Chic, Glow Your Own Way. Sugar Daddy ja Glow Your Own Way tulivat myös pari vuotta sitten kalenterista mineinä.

Mikä fiilis Essien kalenterista lopulta jäi? Vaikka petyin siihen, että mukaan oli tullut turhia täytetuotteita, ovat Essien lakat laadukkaita ja mukana oli monta täysikokoista tuotetta, sekä omia suosikkituotteitani. Esim tällä kertaa Gel Couture päällyslakka tuli täysikokoisena ja täysikokoinen Speed Setter on ehdoton plussa. Lopullinen fiilis kalenterista oli kuitenkin positiivinen, koska maksoin tästä kuitenkin vain muutaman kympin. Essien kalenteri on selkeästi mielestäni kokonaisuudessaan huonontunut parissa vuodessa, koska mukaan oli tullut täytetuotteita ja värilakkojen määrä on hieman laskenut. (Mutta niin on tainnut käydä muutamalle muullekin kalenterille tässä vuosien aikana.) Eli en tiedä, olisiko tämä Essien kalenteri enää täyden hintansa arvoinen kalenteri, mutta alesta se kannatti hankkia. Kokonaisuudessaan lakkojen värimaailma oli tällä kertaa ehkä kivempi kuin pari vuotta sitten. Kalenterin lakat olivat kaikki käsittääkseni perusvalikoimaa, kun pari vuotta sitten mukana taisi olla kalenteria varten suunniteltuja erikoissävyjä myös.


Yhteenvetona voisin sanoa, että oli jälleen todella kiva availla joulukussa luukkuja joka aamu ja saada jokin pieni kosmetiikkayllätys. Ei siis yhtään harmita, että kalenteri tuli hankittua ja vielä kaksin kappalein! Kalenteri tulee hankittua varmasti ensi vuonnakin, mutta ehkä odotan tämän vuoden tapaan alennusmyyntejä ja katson taas, mitä on jäljellä.  Tosin edelleen minua himotuttaisi joku vuosi vielä hankkia Ciaten kynsilakkakalenteri, koska sitä minulla ei vielä ikinä ole ollut ja no koska kynsilakat. Varmasti jonkun suht halvan kalenterin tulen hankkimaan myös ensi vuonna. En koe, että joulukalenteri on minulla sellainen juttu, johon kannattaa laittaa suuren suurta summaa rahaa, kun en kuitenkaan rehellisyyden nimissä niitä kalenterista tulevia tuotteita tarvitsisi. Ne ovat vain kiva pikku lisä joulukuisiin aamuihin ja siksi olenkin "vähän vähempäänkin tyytyväinen", kunhan sisällössä on pääsäntöisesti käyttökelpoista tavaraa ja sopivasti vaihtelua, eikä ihan pelkkää kaappien täytteeksi päätyvää tilpehööriä tai kymmentä palasaippuaa.


Instagramin puolella on pärähtänyt käyntiin nyt vihdoin se lupailemani arvonta, jossa voitte voittaa yllätyspaketin täynnä kynsien lakkaamiseen ja koristeluun liittyviä tuotteita! Paketti sisältää mm näistä kalentereista tulleita tuplatuotteita ja osittain paketin sisältöä voi kurkkia arvontakuvasta. Siinä ei kuitenkaa näy aivan koko palkinto, koska eihän se muuten olisi yllätys! Kaikki tuoteet ovat uusia ja avaamattomia, osan olen saanut ja osan olen itse ostanut. Nyt siis vain pikaisesti instan puolelle osallistumaan arvontaan!

Oliko teillä joulukalenterieta ja mitä tykkäsitte sisällöistä?



I had two advent calendars this time: Essie and Catrice. I liked them both because I bought them from sale. Here you can see all the thing I got from them.

7 kommenttia:

Mimosa kirjoitti...

Miulla on tuo Catricen Charming Fairy Lip Glow ja se vaihtaa väriä ihon ph arvon mukaan eli itselläni jonkin asteen punertava sävy. Itsekin aluksi luulin, että on topperi :D

Essien kalenterista apres chic tuli täysikokoisena viime vuonna (eli 2018), buy me a cameo on ehkä tullut myös, mutta minikokoisena. Fiksuna en ole kirjoittanut lakkojen nimiä postaukseen :D

Ananka kirjoitti...

The Catrice polishes look amazing and the Essie look okay :-D

Niniane kirjoitti...

Mimosa: Ahaa, se onkinnitseasiassa kivempi, jos on tuollainen ph arvoon reagoiva puna! Essien kalenterissa tuntuu olevan aina vähän toistoa, eli ei ehkä sellainen kalenteri, jota joka vuosi kannattaa ostaa, mutta muutaman vuoden välein. :D

Ananka: Catrice was so good! I loved it! Essie was ok, but it was really cheap because it was on sale.

Saru kirjoitti...

Minulla oli TBS:n edullisin (n. 80e) kalenteri, ja se oli tosi kiva, vaikka alkoikin loppuvaiheessa hieman toistaa itseään. Ensimmäinen kerta kun halusin hieman "arvokkaamman" kalenterin, mutta vaikka siitä iloa olikin, niin on silti vähän sellainen olo että sen hankkiminen oli vähän turhamaista.

Niniane kirjoitti...

Saru: Tiiän kyllä hyvin ton tunteen turhamaisuudesta liittyen kalentereihin. Koska en mäkään oikeasti koe tarvitsevani noita kalenterituotteita, mutta hirmu kivahan tuollainen kalenteri on! Niin on vähän ristiriitaiset fiilikset aina kalentereita kohtaan. The Body Shopin kalenteri vois olla joku vuosi kiva, kun se halvin ei tosiaan mikään super kallis ole. Aina välillä oon sitä harkinnut, mutta ei oo vielä tullut hankittua kertaakaan, joten sinäkin mielessä se vois olla hyvä vaihtoehto ens vuonna, kun en tykkää yleensä heti perään saman merkin kalenteria ostaa uudelleen.

Enni kirjoitti...

Aivan ihana oli tuo Catricen kalenteri, joka minullakin oli. :) Olin tyytyväinen. Kulmapaletti, peitevoide ja banaanipuuteri ovat ihan loistavia tuotteita ja käytän niitä usein.

Niniane kirjoitti...

Enni: Kiva kuulla, että säkin tykkäsit! Mä yllätyin kyllä tosi positiivisesti siitä, ettei ollut mitään turhia täytetuotteita, vaan oikeesti ihan meikejä kaikki! <3 Ja moni vielä tosi käytönnöllisiä ihan arkimeiissä.