keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Lidl ja Esmara by Heidi Klum

Tuskin keltään on mennyt ohi tieto siitä, että Heidi Klum on suunnitellut Lidl-ketjulle oman vaatemallistonsa? Se kantaa nimeä Esmara by Heidi Klum. Muistaakseni kesäkuussa uutisoitiin ensimmäisiä kertoja, että Lidl alkaa tulevaisuudessa panostaa enemmän muotiin tuomalla jatkossa pitkin vuotta omia muotikokoelmiaan myyntiin ja koko homma polkaistaan käyntiin huippumalli Heidi Klumin suunnittelemalla mallistolla. Tavoiteena on tuoda huippumuoti kaikkien saataville edullisilla hinnoilla. Tämä oli minusta hyvä uutinen, sillä olen aiemminkin blogissani kertonut, että olen tykännyt Lidlin vaatteita ja niissä tuntuu olevan hinta sekä laatu sopivasti kohdillaan. Jäin siis mielenkiinnolla oottamaan lisätietoja tästä Lidlin ensimmäisestä muotikokoelmasta. Olen myös aina pitänyt Heidi Klumista ja hänen tyylistään, joten senkin takia tämä kokoelma kiinnosti jo etukäteen.


Mallisto julkaistiin New Yorkin muotiviikolla ja sen jälkeen se tuli myyntiin kaikissa maissa yhtä aikaa maanantaina 18.9. Etukäteen mallistoa mainostettiin paljon ja kokoelman vaatekappaleita näkyi niin tv-mainoksissa kuin somessakin. Itse vaatteet olivat mielestäni hyvin selkeälinjaisia, yksinkertaisia ja käytännöllisiä. Voisin kuvitella näiden sopivan monelle. Tarjolla on paljon käytännöllistä mustaa ja tottakai leopardiprinttiä kun kyse on Heidi Klumista. Kokoelmassa oli paljon vaatteita, joita voisin kuvitella itse käyttäväni. Niinpä suuntasin minäkin aamulla kahdeksaksi Lidlin oven taakse, jotta pääsen valitsemaan parhaat päältä. Tämä osoittautui hyväksi ratkaisuksi, koska oven takan oli muitakin malttamattomia jonottamassa ja muutamasta vaatteesta ja kengistä loppuivat koot heti kesken. Sen verran hyvä tuurini oli, että onnistuin saamaan kaikki ne vaatteet, joita lähdinkin hakemaan ja ennakkosuosikkien lisäksi kotiin lähti monta muutakin vaatekappaletta.


Ehdottomiksi suosikeikseni nousivat nahkaiset nilkkurit (jotka maksoivat vain naurettavat 30e!) ja pitsinen n 17e maksanut mekko. Älyttömän hyvät löydöt ja tämän halvemmalla tai tähänkään hintaan ei kyllä oikein mistään vastaavia saa. Mielestäni kummatkin näyttävät laadukkailta ja paljon kalliimmilta, mitä oikeasti ovat. Lisäksi ihastuin bomber-takkiin sen verran paljon, että ostin sen sekä paljettisena että perus mustana. (Paljettisen tiesin kotiuttavani jo heti kun näin sen ensimäisissä mainoskuvissa.) Yllättäjäksi kokoelmasta nousivat farkut, joita lopulta päädyin ostamaan kahdet. Ne olivat todella mukavat päällä, istuivat kroppalleni melko täydellisesti ja isona plussana oli vielä tarpeeksi korkea vyötärö. Hintakin oli oikein mainio, noin 15e.

Etukäteen hehkutettu mokkanahkainen takki oli ehkä hieman pettymys aluksi, mutta päädyin lopulta kuitenkin ostamaan sen mustana. Ruskea väri ei miellyttänyt minua (ruskeaa takkia lähdin alun perin ostamaan) ja takki oli vähän siinä rajoilla, että olenko valmis siitä maksamaan sen 70 euroa. Mutta olen jo jonkin aikaa haaveillut mokkanahkaisesta takista, joten ajattelin että nyt se kannattaa ostaa. Mokkanahkaiset laukut olivat myös vähän nuhjuisen oloisia liikkeessä ja mietin pitkää ostaako vai ei, mutta päädyin lopulta yhden laukunkin kotiuttamaan ja nyt kotona sitä katseltuani olen kyllä hankintaani tyytyväinen.

Kokeilin muutamia kokoelman paitoja, mutta ne eivät olleet mielestäni niin erityisiä, että olisin niitä halunnut ostaa. Vetoketjullinen puolihame tuntui myös olevan suosittu, mutta itse en kokenut sitä niin oman näköiseksi, että olisin sitä ostanut. Hupparit varsinkin leopardikuosilla hupenivat ihan silmissä, mutta päätin lopulta itse jättää sen väliin. Yllättäen en ostanut mitään vaatetta leopardikosissa, vaikka kyseisestä kuosista kyllä tykkään. Mutta jotenkin koin ainakin tällä kertaa mustan kivemmaksi, käytännöllisemmäksi ja enemmän omaksi ja siksi moni vaate lähtikin mukaani juuri mustana. Tästä esimerkkinä vaikkapa trenssitakki, joka sekin olisi löytynyt täysin leopilkullisena, mutta päädin ostamaan mustan, koska tällaista mustaa pidempää vähän kaiken kanssa sopivaa takkia mnulla ei ole. Trenssi oli kevyt ja ohut, joten toiotaan että Suomen syksyssä sillä pärjää edes hetken, eikä tarvitse heti siirtyä suoraan talvitakkeihin.


Ostin yllä mainittujen lisäksi vielä raidallisen neuletakin, jota kokeilin aluksi mustana, mutta onneksi valitsin tämän vähä värikkäämmän, koska mustia neuletakkeja minlla on jo useita. Kotiin kannoin aluksi myös sinisen pitkähihaisen mekon, mutta se oli todella jäykkää kangasta ja aivan väärä malli minun vartalolleni, eikä istunut mitenkään. Sen siis palautin. Kokoelman haalareiden epäilin myös olevan vartalolleni sopimattomia, joten niitä en lähtenyt kokeilemaan. Mutta loppujen lopuksi päädyin pitämään melkein kaiken ostamani ja olin hankintoihini hyvin tyyyväinen.

Nyt loppuviikosta kuulemma on tulossa täydennystä niihin liikkeisiin, joista on vaatteita ja kokoja päässyt loppumaan. Ainakin Tampereelle on tulossa täydennystä kuulemma Hallituskadun Lidliin. Näin luki Tamperelaisen nettisivulla. Ja varmasti moni tämän viikon aikana palauttaa itselleen sopimattomia vaatteita, koska Lidlissähän ei ole kunnon sovitusmahdollisuutta vaatteille. Eli jos maanantai meni ohi, etkä ehtinyt apajille ensimmäisten joukossa, kannattaa yrittää uudelleen vaikka loppuviikosta. Itse ainakin tykkäsin kokoelmasta paljon ja odotan ehdottomasti jo seuraavaa kokoelmaa.

Kuinka moni muu kävi näitä vaatteita ostamassa tai edes katsastamassa?

Esmara by Heidi Klum clothes came to Lidl and people went head over heels to buy them. I actually liked the collection a lot and bought many nice pieces. Almost everything I bought is black, so they are very usable. My favourites were high heeled shoes and lace dress.

4 kommenttia:

Mimosa kirjoitti...

Tuo paljettitakki olisi ehkä ainoa, joka minua kiinnostaisi. Näyttää kivalta!

SariBP kirjoitti...

Leopardikuosiset kiinnostaisivat mua eniten, mutten jaksa koskaan lähteä ensimmäisessä aallossa hypetystuotteiden perään. En vaan kestä ryysistä. Tykkään Lidlin vaatteista tosi paljon. Ostin kesällä monet farkkutyyliset stretchkankaiset housut tosi halvalla. Laatu on todella hyvä naurettavan halpaan hintaan nähden. Tuo pitsimekko näyttää todella nätiltä, sekä nilkkurit:)

Camilla kirjoitti...

Olisin halunnut tuon pitsimekon mutta sitä ei enää ollut :(
Ostin hupparin ja farkut. Mä oon tykännyt lidlin vaateista jo pitkään, vähän harmittaa ku niistä on tullu niin suosittuja et pitää olla oven takana jonossa ennen kasia jotta saa mitä haluaa...

Niniane kirjoitti...

Mimosa: Se paljettitakki on ihana! :) Ihastuin siihen tosiaan niin paljon, että oli pakko ostaa vielä perus mustanakin. Ja yksi ehdoton lepparini kaikista ostoksista.

SariBP: Kiitos! Se on kyllä sääli, että monesti nuo Lidlin vaatteet myydään niin hetkessä loppuun. Ja oli kyllä kunnon ryysis näiden Heidi Klumin vaatteiden ympärillä. Huh! Minustakin Lidlin vaatteissa on ollut todella hvä laatu hintaansa nähden!

Camilla: Voi ei! Mutta muistelisin, että tuota pitsimekkoa tuli tosi vähän tänne Tampereelle ainakin ja ekan tunin aikana jo tais eksyä kaikki kappaleet joidenkin ostoskoreihin. Ja se on kyllä ärsyttävää, että nykyään tosiaan täytyy jonottaa jo ennen kaupan aukeamista, jos haluaa saada omia kokojaan. Itse olin tosi tyytyväinen, kun en ollut esim töissä, vaan pystyin menemään heti aamusta.