keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Lasinsiruja, leimoja ja tekstuuria

Nyt on kynnet, joissa enemmän on enemmän. :D Näistä löytyy vähän kaikkea: leimoja liukuvärin päällä, tekstuurilakkaa ja vielä "yksisarivsen nahkaa" eli shattered glass -efektillä varustettuja kynsiä. Mikähän tuolle shattered glass -trendille olisi hyvä suomennos? Lasinsirukynnet?


Lasinsirukynnet olivat minulle uusi juttu ja kokeilin tekniikkaa nyt ensimmäistä kertaa maltillisesti yhteen kynteen per käsi. Leikkelin hommaan tarkoitetusta foliosta (omani hankin muuten täältä) epämääräisiä kolmiomaisia palasia ja lätkin ne kynnelle hieman kostean päällyslakkan päälle. Lopuksi vielä lisäsin kerroksen päällyslakkaa, jotta "lasinsirut" pysyvät kynnellä. Lopputulos näytti mielestäni erittäin kivalta. Tosin seuraavalla kerralla ajattelin asetella palaset hieman tarkemmin kynnelle. Nyt ne menivät aika huolettomasti vähän miten sattuu, eivätkä palaset ole aivan tasaisesti peittämässä koko kynttä.

Harmillisesti siniset leimat eivät tahtoneet oikein erottua valokuvissa kynneltä, vaikka ne luonnossa olivatkin selkeämmin erottuvat. Lilat leimaukset toimivat kuvissa paremmin, eli ne erottuvat ilman, että joutuu kamalasti käyttämään mielikuvitustaan.


Käytin tässä lakkauksessa sinisen ja lilan eri sävyjä. Pidän itse tällaisesta väriyhdistelmästä paljon! Lilan ja sinisen yhdistelmä on yksi ehdottomia lemppareitani liukuvärissä. Toinen lemppari on sininen ja vaaleanpunainen. Uskoisin, etten paljon valehtele, jos väitän käyttäväni lliukuväreissä eniten vaaleanpunaista, violettia ja sinistä.

Oikeastaan idea koko lakkaukseen lähti China Glazen ihanasta Lite Brites kesäkokoelmasta, josta halusin päästä käyttämään lakkoja. Aivan mielettömän ihana kokoelma, josta haluaisin oikeastaan omistaa kaikki lakat. Muistaakseni minulla on tällä hetkellä kokoelmasta kokonasuudessaan kuusi lakkaa. Kesäkokoelmasta käyttööni valikoitui Let's jam ja What I Like About Blue. Lisäksi tekstuuri lakka on saman merkin Seahorsin' Around. Leimausket tein Konadin leimauslakoilla ja itse leimakuvio on MoYou Londonin laattasta Illusion 02.


Leimojen päälle laitoin Konadin omaa päällyslakkaa, joka yleensä on minulla toiminut erittäin hyvin leimauksien kanssa (eli ei levitä leimoja), mutta tällä kertaa onnistuin kai levittämään lakkaa liian paksun kerroksen tai kaikki lakkakerrokset eivät olleet tarpeeksi kuivia, koska joissakin kynsissä huomasin harmikseni seuraavana päivänä hieman ilmakuplia. Ehkäpä tämä on oli myös vähän harjoituksen puutetta, koska tuntuu, etten ole pitkään aikaan leimannut kynsiä. Toivottavasti ensi kerralla selviän hommasta ilman ilmakuplia.


Lasinsirukynsiä aion ehdottomasti kokeilla jatkossa uudelleen, koska materiaalia niihin minulla on vielä varastossa runsaasti. Leimauksiakin koetan ehdottomasti tehdä enemmän lähitulevaisuudessa, sillä minulla on vain vaikka mitä ihania leimauslaattoja, joita en ole ehtinyt edes kaikkia testata. Ettei vaan pääse kaikki leimaustaidot kokonaan ruostumaan!

Millaisia kynsikoristeluita toivoisitte blogiin lähitulevaisuudessa?


There is lots of stuff going on with these nails. I tried doing shattered glass nails for the first time. I also used some texture polish and did stamping overa gradient. I'm so loving these Ghina Glaze Lite Brites polishes. So great collection!

Ei kommentteja: