lauantai 20. helmikuuta 2021

Lakkaushaaste: lankamaalaus



Helmikuun lakkaushaasteen myötä on jälleen aika herätellä blogia henkiin! Tammikuussa minulta jäi lakkaushaaste väliin, koska sairastelin melkeinpä koko tammikuun. Harmi, sillä tammikuunkin teema oli todella kiva (pantonen vuoden 2021 värit). Ehkä toteutan sitten sillä teemalla kynnet josus myöhemmin.

Helmikuun teema on itse asiassa minun ehdotukseni. Lankamaalaustekniikasta löytyy tutoriaaleja ja videoita hakemalla esim "pull string nail art". Törmäsin itse lankamaalaukseen jossakin videossa varaankin YouTubessa ja ajattelin, että sitä olisi kiva kokeilla. Joten tässä siis elämäni ensimmäiset lankamaalauskynnet.

Käyttööni valikoitui kolme Kiara Skyn lakkaa, joita en ole ehtinyt vielä aiemmin käyttää kynsiläni. Tropic Like It's Hot, Wanderlust ja Gimme A Beat. Lisäksi käytössäni oli Essien Blanc.

Tottakai toteutin lakkauksen vasta aivan viime metreillä eli perjantai-iltana ja postaus tulee julki lauantaina aamulla, joten oli aivan hillittömän hankala saada täysin pimeässä yhtään kuvaa, jossa lakkojen värit toistuisivat totuudenmukaisina.


Lankamaalaus oli yllättävän helppoa, vaikkakin sotkevaa puuhaa. Siinä siis lakataan langalle kynsilakalla ja lakattu lanka asetetaan kynnelle. Sitten lanka vedetään kynneltä pois ja langassa ollut lakka jättää kynnelle kuvion. En minä mitään erityisen hienoja kuvioita saanut aikaan, vaan aika epämääräisiä abstrakteja värikasoja, mutta tykkäsin tästä koristelutyylistä silti jotenkin yllättävän paljon. Lisäksi tämä oli ylälttävän nopeaa. Harvoin olen saanut haastekynteni näin nopeasti valmiiksi.

 
Jossakin tutoriaalissa näin, että alla olevan lakan olisi hyvä olla kosteaa ja kokeilin tehdä kynnet niin, että laitoin läpinäkyvän lakkakerroksen juuri ennen langan laittoa, mutta minulla siinä meinasi vain alla oleva valkoinen lakka rullaantua kynneltä pois. Joten toteutin muut kynnet jo reilun aikaa kuivuneeseen pohjaan, jota kuitenkaan en ollut kuivattanut pikakuivattavalla lakalla.


 Mukana lankamaalailemassa olivat myös Dioriina ja Timantteja kynsillä. Käykää kurkkaamassa heidänkin kynnet!



I used string pulling technique and painted my nails.

8 kommenttia:

Marina / Dioriina kirjoitti...

Mahtaisko jos oikein treenais niin saada onnistumaan samat kuviot kaikkiin kynsiin? Nyt en ainakaan saanut vaikka yritin :D Oli kyllä silti eka kerta, hahahaha

Ananka kirjoitti...

This looks really great :-D

Laura kirjoitti...

Tää on kyl haastavaa... värien valinta tuotti hirveesti vaikeuksia D: pelkäsin että värit sekoittuu jos valitsen liian eri värit.. :D

Ajatuksia kalenterissa kirjoitti...

Wau!❤️

http://jasukuvaa.blogspot.com/

Niniane kirjoitti...

Treenaamalla varmaan joo, vaikka en usko että jaksan itse treenata niin pitkään :D

Niniane kirjoitti...

Thank u so much!

Niniane kirjoitti...

Joo, mullakaan toi vaaleanvihreä ei näy oikein kun parissa kynnssä, jää muuden värien jalkoihin vähän. Ja mäkin valitsin valkoisen pohjan just siks, että varmasti erottuis värit mitkä valitsen. :D

Niniane kirjoitti...

Kiitos paljon!