tiistai 20. lokakuuta 2020

Lakkaushaaste: Ranskalainen lakkaus

Lokakuussa haasteenamme oli lakata ranskalainen lakkaus. Itse tykkään tehdä ranskiksia suhteellisen usein ja tartuinkin tähän haasteeseen innolla! Kun aihe oli näin mieluinen, niin ehkä siksi sainkin nämä kynnet lakattua kerrankin todella hyvissä ajoin eli jo monta päivää ennen deadlinea kun yleensä haastekynsiä tulee väkerrettyä ihan viimeisen päivän viimeisinä tunteina.

 

Haasteessa ei käsketty tehdä syksyistä ranskista, mutta omista kynsistäni tuli kyllä vähän syksyiset ihan näin vahingossa. Ehkä se johtuu tuosta kynsiltä löytyvästä ruusukullasta ja kuparista, jotka on kuin suoraa syksyn lehdistä.

 Lähdin rakentamaan lakkaustani NCLA:n Dancing Shoes lakan ympärille, joka on kaunis kirkaspohjainen kupariglitter. Hankin sen juuri hetki sitten Cesarsshopista, kun tein piiiiiiitkästä aikaa sinne tilauksen. Piakkoin tulossa muuten postausta muista ostoksistani.

Tiesin heti, etten lähde toteuttamaan ranskalaista lakkausta perinteisellä valkoisella lakalla (vai pitäisikö ranskalaiseksi lakkaukseksi kutsua juurikin vain kynsiä, joiden kärjet on nimenomaan lakattu valkoisella?), sillä tykkään itse toteuttaa ranskalaisen lakkauksen jollakin ei niin perinteisellä värillä, esim erilaisilla tummilla tai kirkkailla väreillä. En halunnut liikaa suunnitella tätä lakkausta, vaan päätin valita kärkilakaksi sen, mikä ensimmäisenä näppeihini osuu. Ja sitä kautta kynsille valikoitui Essence You And Me?, joka on tuollainen "likaisen" violetin ja vaaleanpunaisen välimaastossa liikkuva sävy. Kaikki tällaiset sävyt ovat mun ehdottomia lemppareita ja samalla myös heikkous. Voisin ostaa tämän sävyisen lakana aina, kun sellaisen vain jossakin näen, vaikka kotoa löytyisi jo vastaav(i)a.

Keksin napata käyttööni kuparin glitterin kaveriksi vielä ruusukultaista foliota, jotta ei tarvitse stressata tasaisen ranskisrajan lakkauksesta, vaan kynnen kärjet voi hyvin lakata "sinne päin", kun folio ja glitter sen pitkälti peittää. Yleensäkin taktiikkanani ranskalaisissa lakkauksissa on melkeinpä aina peittää raja-alue jollakin koristelulla, niin lakkaaminen sujuu huomattavasti nopeammin ja helpommin. :D

 Kun kärkilakka oli kuivunut kunnolla, töpöttelin folioliimaa pisteittäin vähän eri puolille kynttä, jotta folio tulee sopivan "epämääräisesti" kynnelle ja siihen päälle sipaisin vielä glitterlakkaa. Lopputuloksesta tuli tosiaan aika syksyinen, mutta samalla hirmu kiva mielestäni. Tykkään paljon tällaisista abstrakteista jutuista kynsillä.


Käykää katsomassa muiden haasteeseen osallistuneiden ranskalaiset lakkaukset heidän blogeistaan: Dioriina, Nails to Photos, Timantteja Kynsillä, Tinkerbell's Nail Diary.


This month we did a french manicure as a part of our monthly challenge.

3 kommenttia:

Marina / Dioriina kirjoitti...

Sullakin oli glitteriä, jee :D

Ananka kirjoitti...

Looks good and love the glitter :-D

Niniane kirjoitti...

Marina: Joo, tietenkin! :D

Ananaka: Thank u! Glitter is always a good idea!